• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

Olimpijskom rukometnom prvaku fali sportskih dvorana

Projekt dugoratske dvoraneNije samo Dugi Rat i RK Hrvatski dragovoljac (i ŽRK Orkan) u problemima zbog neimanja sportske dvorane za treniranje i igranje utakmica. Šest puno većih sredina, šest hrvatskih gradova domaćina svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine muči isti problem - nedostatak sportskih dvorana! Neće ova činjenica nimalo utješiti dugoratske rukometašice i rukometaše, koji već godinama strpljivo, vrlo strpljivo čekaju da zažive općinski planovi izgradnje dugoratske dvorane, na ovom ili onom mjestu... I dok hrvatski gradovi očekuju pomoć Ministarstva i rukometnog saveza, u Ministarstvu obrazovanja i športa Dvoranajoš nemaju odgovore hoće li sufinancirati gradnju, a HRS tvrdi da im ne može pomoći, dugoratski rukometni fanatici (jer doista je fanatizam u 21 stoljeću igrati ozbiljan rukomet - na asfaltu!) mogu očekivati pomoć od nikoga, te su osuđeni da i ovu nadolazeću rukometnu jesen-zima sezonu (a i mnoge buduće) izdrže kao i dosad, prkoseći hladnoći, buri, kiši, i onome najgorem, tihoj ignoranciji i nebrizi odgovornih ...

GRADNJA DVORANA ZA SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU SUOČENA S PROBLEMOM FINANCIRANJA

Tko će platiti šest dvorana vrijednih 700 milijuna kuna?

Šest gradova očekuje pomoć Ministarstva i rukometnog saveza, ali u Ministarstvu obrazovanja i športa nemaju odgovore hoće li sufinancirati gradnju, a HRS tvrdi da ne može pomoći

Izvor: Poslovni dnevnik

DvoraneNakon što je Hrvatska dobila organizaciju Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine, počele su se objavljivati slike dvorana i ambiciozni planovi gradnje u šest gradova koji su se kandidirali za održavanje utakmica. Međutim, ni u jednom izvještaju nije se spominjala cijena i način financiranja tih golemih infrastrukturnih projekata. Opći je stav da će Vlada i uprave šest gradova naći zajednički jezik.

Poslovni dnevnik je kontaktirao uprave Zagreba, Osijeka, Splita, Varaždina, Poreča i Zadra kako bi doznao cijenu gradnje i iznos se (iako neki gradovi nisu dali jednoznačan odgovor) popeo na gotovo 700 milijuna kuna potrebnih za sedam novih ili preuređenih dvorana koje moraju biti gotove u sljedeće dvije godine.

Iz uprava svih gradova poručili su da očekuju izdašnu financijsku pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Hrvatskog rukometnog saveza.

Postotak od ulaganja

RukometVezano za Vaš upit, ne raspolažemo informacijama koje se odnose na gradnju i financiranje dvorana za SP u rukometu 2009. godine”, pisano su odgovorili iz Ministarstva. U instituciji od koje se očekuje novac nisu mogli odgovoriti na pitanja hoće li Ministarstvo pomoći financijski u gradnji i rekonstrukciji dvorana u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Poreču, Zadru i Varaždinu, jesu li već postignuti dogovori i s kojim gradovima i koliki bi trebao biti njihov postotak od procijenjenih ulaganja. Samim time čini se da nisu ni planirali sredstva za gradnju dvorana za najveću sportsku manifestaciju dosad u Hrvatskoj.

Tajnik HRS-a Damir Poljak dao je još jednoznačniju poruku gradovima – rukometni savez uopće ne može pomoći jer imaju na raspolaganju pet milijuna eura koji će biti utrošeni samo za goleme troškove organizacije, smještaja i slično. O sufinanciranju dvorana u HRS-u ne razmišljaju.

Šest gradova kandidata dalo je jamstva da će izgraditi dvorane i o tome će ovisiti hoće li uopće kod njih biti igrane utakmice. Oni bi sami ili s Ministarstvom trebali financirati izgradnju jer te dvorane i dalje ostaju jedinicama lokalne samouprave na korištenje”, poručio je Poljak.

Odgovorni u gradovima imaju drukčije stavove.

U Zagrebu se treba graditi rukometni dom na Sveticama za oko pet tisuća gledatelja, a financiranje će u potpunosti pokriti grad, najavio je pročelnik za strategijsko planiranje Slavko Dakić. Međutim, za veliku polivalentnu dvoranu kapaciteta 15-18 tisuća gledatelja za koju je potrebno oko 185 milijuna kuna Dakić i Bandić očekuju pomoć od Ministarstva i Vlade.

RukometMi upravo tražimo lokaciju. Mogu reći da ona neće biti ni na Bundeku ni uz stadion NK Zagreb, nego negdje na jugu grada ili krajnjem zapadu ili istoku. Tražimo lokaciju koja će biti dobro povezana prometno, ali izvan grada. Mi dajemo zemljište, ali gradnja bi se trebala financirati zajednički s Vladom”, očekuje Dakić.

U Osijeku su već započeli s radovima na dvorani koja će prema prvim procjenama stajati 210 milijuna kuna i imat će pet manjih dvorana s ukupnim kapacitetom oko pet tisuća gledatelja. Osijek je već uložio 30 milijuna kuna, a uskoro očekuju da će s Ministarstvom sklopiti sporazum o budućim ulaganjima. “Nema šanse da mi sami dovršimo taj projekt, očekujemo da nas kontaktiraju iz Ministarstva”, rekao je Tone Papić zadužen za osječki urbanizam. Javno-privatno partnerstvo

Varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat kaže da oni dvoranu za četiri tisuće gledatelja, koja bi prema gruboj procjeni trebala vrijediti 70 milijuna kuna, planiraju graditi javno-privatnim partnerstvom, “ali očekuju odgovarajuću pomoć Vlade, rukometnog i olimpijskog saveza s obzirom na dosadašnju praksu pomoći Vlade u izgradnji sportskih infrastrukturnih objekata”.

Gradnja već započete polivalentne dvorane u Zadru vrijedne oko 85 milijuna kuna također se našla pred poteškoćama zbog financiranja i očekuje se pomoć Vlade.

RukometIz Splita su odgovorili da zasad uopće ne mogu razgovarati o preuređenju Gripa za Svjetsko prvenstvo, ali u usporedbi s ostalim gradovima vjerojatno je da će taj trošak biti najmanje 50 milijuna kuna.

Na isti smo iznos i sami procijenili minimalna ulaganja za Poreč koji unatoč postavljenom pitanju od prije mjesec dana nije odgovorio o financiranju dvorane koja će jednim dijelom biti ukopana u zemlju.

Prva inspekcija Međunarodnog rukometnog saveza bit će najkasnije u prosincu ove godine pa se prilično neozbiljno čini da Ministarstvo i gradovi još nisu odredili model sufinanciranja dvorana koje bi se trebale graditi.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog