• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

Kavran: Stanje je neodrživo!

Ivano Balić u pobjedničkom slavlju nakon utakmice s SiCG ...Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza izrazili su veliku ogorčenost zbog ‘očajnog tretmana’ rukometa u većini hrvatskih medija. -  Nama je nezamislivo da se najtrofejniji hrvatski sport tako zanemaruje. Sport koji je iznjedrio olimpijske i svjetske prvake ne bi smio biti na medijskim marginama. Ubuduće ćemo prijenose reprezentativnih utakmica ‘vezati’ uz onu TV kuću koja će nam ponuditi najbolje uvjete. Ne radi se o ucjeni, no neodrživa je ova situacija - rekao je predsjednik Kavran ... Kavran: Stanje je neodrživo!

Čelnici Hrvatskog rukometnog saveza izrazili su veliku ogorčenost zbog ‘očajnog tretmana’ rukometa u većini hrvatskih medija

Piše: Predrag Žukina /Jutarnji List

Bila je to glavna tema konferencije za novinare nakon sjednice Upravnog odbora iako su neke druge točke dnevnog reda bile, realno gledano, kudikamo važnije.

Ponuda drugim TV kućama

TrofejiPrije svega, važnija je odluka o povlačenju kandidature za EP rukometaša 2010. godine, te koncentriranje na dobivanje organizacije SP-a 2009., kao i usvojena promjena sustava natjecanja u domaćem prvenstvu, no te su odluke predsjednik Željko Kavran, dopredsjednik Zoran Gobac i Damir Poljak gurnuli u drugi plan najavivši ‘opću rukometnu ofenzivu’.

- Nama je nezamislivo da se najtrofejniji hrvatski sport tako zanemaruje. Sport koji je iznjedrio olimpijske i svjetske prvake ne bi smio biti na medijskim marginama. UO je odlučio promijeniti neke stvari i premda ne može i ne želi utjecati na uređivačku politiku medija, ovako više ne ide. Najviše smo ogorčeni na HTV koji u cijeloj sezoni ne prenosi niti jednu prvoligašku rukometnu utakmicu. Ubuduće ćemo prijenose reprezentativnih utakmica ‘vezati’ uz onu TV kuću koja će nam ponuditi najbolje uvjete. Ne radi se o ucjeni, no neodrživa je ova situacija - rekao je predsjednik Kavran, dodavši kako je jaku rukometnu Bundesligu zapravo stvorila televizija DSF. U tom je smislu Gobac ponudio mogućnost suradnje s ostalim hrvatskim TV kućama.

Detalj s utakmice s SiCG ...No, nije samo televizija bila na udaru, nego i tiskani mediji koji također premalo pažnje posvećuju rukometu u odnosu na neke druge sportove među kojima su apostrofirani košarka i vaterpolo...

Ignoriranje najbolje momčadi desetljeća

- Rukometna je reprezentacija od strane navijača službeno proglašena najboljom hrvatskom momčadi desetljeća i zato smo ogorčeni. Čini nam se da neki bogatiji sportovi novcem kupuju prostor u medijima i zato su eksponiraniji od rukometa iako to ne zaslužuju. Trebalo bi pitati one koji vole sport, a ne odlučivati na osnovi osobnih afiniteta - izjavio je Gobac.

Spomenuta promjena sustava natjecanja u domaćem prvenstvu usmjerena je ka istom problemu s obzirom da se želi povećati neizvjesnost i interes.

Tako će se od sljedeće sezone igrati završnica u tzv. Ligi četiri za prvaka, a i u Ligi 12 za ostanak bit će neizvjesnije jer će ispadati dva posljednja, a treći će u dodatne kvalifikacije za ostanak.

Veliki izgledi za SP 2009.

Ivano Balić u pobjedničkom slavlju nakon utakmice s SiCG ...- Od SP-a 2003. u Portugalu reprezentacija je kod kuće odigrala jednu službenu utakmicu. Domaći navijači ne mogu vidjeti uživo ‘paklene’. Zato će dobro doći i novi sustav kvalifikacija za EP od 2008. te navijači više neće biti zakinuti. Igrat će se kvalifikacije kao u nogometu i to je veliki ‘plus’ za rukomet koji će dobiti na popularnosti - zaključio je predsjednik HRS-a...

Kavran je dodao kako Hrvatska ima velike izglede za organizaciju SP-a 2009., te da je HRS dobio garancije Zagreba, Splita, Rijeke, Čakovca, Varaždina, Osijeka, Poreča i Zadra da će izgraditi velike dvorane...

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog