• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

Dalmacija slavi, Dalmacija tuguje - Solin prva, Zadar druga liga

Solin 09.06.2005.
Kvalifikacije za popunu Prve lige (6.kolo)
SOLIN - ZADAR EVA 28:24

Dalmacija slavi, Dalmacija tuguje. Dalmacija je dobila novog prvoligaša, rukometaše Solina, ali je Dalmacija i izgubila jednog prvoligaša, rukometaše Zadra. Pišem jedan, pamtim jedan. Ove sezone Metković, Split i Zadar, u sljedećoj Metković, Split i - Solin. Primopredaja prvoligaške lente između Solinjana i Zadrana dogodila se sinoć na Bilankuši.

Kvalifikacije su završene velikom bitkom na rijeci Jadro, bitkom koju je, kao i cijeli rat dobio Solin...


Zasluženo sto posto, ma koliko se Zadrani ljutili. Kad svane jutro i glave se ohlade shvatit će to i sami. Triput su ove sezone igrali sa Solinjanima, niti jednom nisu dobili. U Solinu su oba puta glatko izgubili, u Zadru više od remija nisu uspjeli. Dakle...
/Jadran BABIĆSolin je, eto, dobio i drugog prvoligaša, uz rukometašice Lipovca. Veličinom gradić, ali i rukometni velegrad. U hrvatskim okvirima. Užitak je bilo biti na Bilankuši kroz ove kvalifikacije, nikad ispod tisuću gledatelja. Tribina tijesna, sjedilo se, stajalo i gužvalo i u prolazima, pa gore na vrhu, na ulazu... Sva tri nastupa u Solinu bila su događaj dana za Solinjane i susjede im iz Kaštela, Splita, odsvukuda.
Za oba Dalmatinca nije bilo mjesta u Prvoj ligi. Poreč je već nakon četiri kola osigurao promociju, Dalmacija i Našice tukli su se za upražnjeno mjesto. Zadar 5, Našice i Solin po 4 boda, Dalmacija na Jadru, a Našice u Poreču. Drama zadnjeg kola.
- Poreč sigurno pušta Našicama jer Našice moraju uć’ radi nekog generala. Ali, zato će Solin pustit Zadru, ako Poreč bude pušta Našicama...
Moglo se to čuti sa svih strana uoči utakmice. Iako su dvije "jedinice" u Poreču i Solinu bile realnost, ipak su svi vjerovali, sumnjali i kunili se u dvije dvice!
- Utakmica u Solinu će počet kasnije, bit će neki prekid na početku tako da se može kontrolirat stanje u Poreču.
I bi tako. Samo što suci nisu dali znak za početak u teren je s tribina doletjela hrpa paprinatih rola. No, sve je brzo pokupljeno, susret je počeo na vrijeme.
KRONOLOGIJA
10. minuta: Poreč - Našice 5:3, Solin - Zadar 3:5. Prvoligaši: Poreč i Zadar.
15. minuta: Poreč - Našice 8:8, Solina - Zadar 9:5. Prvoligaši Poreč i Solin.
poluvrijeme: Poreč vodi 18:12, a Solin 14:12! Svi u dvorani znaju da Poreč vodi šest razlike, svima je jasno da Solin i Zadar igraju za Prvu ligu!
40. minuta: Poreč - Našice 22:16, Solin - Zadar 19:15.
Prvoligaši Poreč i Solin. Slavlje u Poreču, slavlje u Solinu. Oko 1200 navijača dostojnih Prve lige.
Pred Solinjanima su dani slavlja, a onda će trebati ozbiljno poraditi na projektu Prve lige. Nužna su pojačanja.
Zadar? U ovakvim prilikama običaj je tješiti željom "vratite se što prije, dogodine", ali Zadranima to uistinu želimo. Imali su sve, još u Ligi 10 za ostanak, ali su pukli kad je bilo najvažnije. Imali su priliku i u Solinu sinoć jer su imali slabijeg Solina nego što ga je, recimo, imao Poreč prije dva kola. Nisu znali uzeti. Za Prvu ligu treba puno, puno više od onoga što smo sinoć vidjeli.
JADROlinija plovi u Prvu ligu.

Marko BILIĆ

SOLIN - ZADAR EVA 28:24

SOLIN - Gradska dvorana. Gledatelja 1200. Kvalifikacije za popunu Prve lige (6. kolo): Solin - Zadar Eva 28:24 (14:12). Suci: Giljević (Ploče), Komazin (Metković).
SOLIN: Matešković, Maleš (3), Buzov (5), Komar (6), Šipić (5), Zovko, Jurić, Fantić (1), Jajić, Ivanović (1), Uvodić, Šimović (5), Mustapić, Maras (2).
ZADAR EVA: Surač, Škulić (1), Jerak (5), Surač, Šiklić, Ninčević (1), Batur (1), Buovac (2), Knez, Nekić (3), Peša (1), Humbolt (4), Torbarina, Mikulić (6).

Pravo slavlje zbilo se na parketu solinske dvorane svršetkom dvoboja protiv Zadrana, te uspjeha u kvalifikacijama za ulazak u elitno rukometno društvo. Solinjani su postali novi prvoligaši. Sredinom prvog poluvremena domaći su uzastopnim golovima Marka Šimovića stekli opipljivu 9:5 prednost. Gosti su uzvratili i stigli izjednačiti zgoditkom Humbolta na 12:12. Bilo je to u 28. minuti i predstavljalo je sve što su u rezultatskom smislu Zadrani uspjeli napraviti. Neoprezni Ivan Ninčević je u 44. minuti zbog prigovora dobio crveni karton i time još više smanjio izglede njegove momčadi za mogući preokret. U 51. minuti mladi Stipe Maleš je povisio na 23:17 čime je utakmica praktički bila riješena.

Milivoj BENZON
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog