• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

Projekt: Dvorana u Dugom Ratu

Idejno rješenje sportske dvorane u Dugom Ratu - Klikni za veću sliku...Dobili smo na uvid idejno rješenje projekta buduće sportske dvorane koja će se izgraditi na sadašnjem pomoćnom igralištu nogometnog kluba Orkan. Projekt dvorane je trenutno u vrlo ranoj fazi, a uskoro se očekuje podnošenje svih potrebnih dokumenata za dobivanje lokacijske dozvole. Lokacijska dozvola za gradnju sportske dvorane može se ishoditi na temelju Prostornog plana uređenja općine Dugi Rat u kojem se unutar sportske zone u naselju Dugi Rat predviđa gradnja zatvorene sportske dvorane. Sportska dvorana će se graditi prema uvjetima za gradnju sportskih sadržaja u građevinskom području naselja, a njeno idejno rješenje koje je izradila omiška firma AGZ možete vidjeti ...

Ponedjeljak, 19 Travanj 2004
Detalj s splitskih Gripa
Kako sam i obećao, načelnik i ja smo bili u «AGZ» u Omišu i imao sam uvid u idejni projekt sportske dvorane. Isti je konačno gotov i nakon što se za tu priliku kompletira (izlistavanje iz računala i dodatne finese), a što se očekuje do četvrtka 22.04.04.g., slijedeće sedmice bi se s njime podnio zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole... Eto, konačno smo blizu davno odsanjanog sna, a to je da u našem Dugom Ratu bude napravljena sportska dvorana. Kako sam uvijek i govorio, ako je neće napraviti ova ekipa u općini, onda je neće napraviti nitko.

Kako po informacijama tog renomiranog projektnog ureda ne bi smjelo biti nikakvih prepreka da se ona izda, jer su se poštivale sve njima poznate zakonske norme, a dvorana se nalazi u novom Prostornom planu koji je stupio na snagu, lokacijska dozvola bi trebala biti izdana od nadležnog ureda državne uprave u Omišu najkasnije do sredine mjeseca svibnja ove godine.

Nakon toga bismo raspisali natječaj za izvedbeni i građevinski projekt (moguće da se to stručno zove i malo drugačije, ali ja sam ovako zapamtio, pa se stoga unaprijed ispričavam) te se nadamo da bismo na jesen sve to i kompletirali.

S time bi se stekli svi administrativni razlozi za početak gradnje same dvorane. Sam financijska konstrukcija je poznata: dvorana je općinsko-školska, što znači da bi se u dogovorenom postotku i financirala iz ta dva izvora.

Naš, općinski izvor financijskih sredstava je iz dva izvora:

(1) Prodaja cca 5 000 metara kvadratnih na Glavici,

(2) Prodaja poslovnih prostora u samoj dvorani.

Proračuni govore da će sredstva prikupljena na taj način biti dostatna za naš dio, zajedno sa zemljištem, naravno. Što se onog pod stavkom (1) tiče to je parcela koja je i sada u vlasništvu općine (preko 2 800 metara kvadratnih) te parcela koju će općina dobiti u vlasnost zamjenom sa Ministarstvom zdravstva za «Menzu» na kojoj je predviđena nova ambulanta. Inače, i za taj prostor je upravo pokrenuta akcija dobivanja lokacijske dozvole. Nakon što ona bude izdana izvršiti će se zamjena vlasnosti tih dvaju lokacija.

Na kraju bih još samo par riječi o samoj dvorani:

Lokacija je na pomoćnom igralištu «Orkana», igralište je propisanih rukometnih dimenzija uključujući i prostore sa strane, gledalište se nalazi sa zapadne i sjeverne strane i ima predviđenih 600-njak mjesta sa mogućnošću povećanja još 20-tak %, ispod tribina na zapadu u prvom nivou postoje dva velika poslovna objekta, dok se s južne strane nalazi prostor za ugostiteljski objekt. Isti se nalazi uz južni ulaz, odnosno izlaz za gledaoce. Sa sjeverne strane ispod tribina je predviđen prostor za fitness centar ili slično. Zapadno od njega postoje dvije prostorije koje su namijenjene za sastavljanje zapisnika i slično, a nalaze se uz ulaz/izlaz predviđen za suce.

U drugom nivou ispod zapadne tribine su svlačionice za sportaše (ukupno četiri), dvije svlačionice za suce (oni imaju poseban izlaz na teren) te dodatni prostori za odlaganje. Izlaz sportaša na teren je predviđen po sredini terena s zapadne strane a tu se nalazi i prostorija predviđena kao ambulanta.

U samoj dvorani još postoje prostori za grijanje, spremište za sredstva za čišćenje, upravljanje kompletnom elektrikom i sl. Ulazi su predviđeni i sa sjevera i sa juga. Izvan dvorane sa zapadne strane postoji mali trg s kojeg će se ulaziti u spomenute poslovne prostore ali i prošetati od sjeverno do južnog ulaza i obratno. S južne strane je predviđeno i malo parkiralište za automobile.

Eto, konačno smo blizu davno odsanjanog sna, a to je da u našem Dugom Ratu bude napravljena sportska dvorana. Kako sam uvijek i govorio, ako je neće napraviti ova ekipa u općini, onda je neće napraviti nitko.

Uostalom, svi koji me znaju, ja sam se rada u općini i prihvatio samo radi toga što sam vjerovao u ove ljude (Čepu) da oni to i mogu, naravno uz moju malu pomoć. Sada je preostalo samo da rukometni klubovi naprave sve da u sezoni 2005./2006.g. imaju tako jake ekipe koje će uz pomoć domaćeg, dugoratskog terena (ajme koji su ovo gušti), ostvariti plasman u prvu ligu. Mi ćemo svoj posao obaviti, a oni?!?

 


Ponedjeljak, 10 Svibanj 2004
Idejno rješenje sportske dvorane u Dugom Ratu - Klikni za veću sliku...Dobili smo na uvid idejno rješenje projekta buduće sportske dvorane koja će se izgraditi na sadašnjem pomoćnom igralištu nogometnog kluba Orkan. Projekt dvorane je trenutno u vrlo ranoj fazi, a uskoro se očekuje podnošenje svih potrebnih dokumenata za dobivanje lokacijske dozvole. Lokacijska dozvola za gradnju sportske dvorane može se ishoditi na temelju Prostornog plana uređenja općine Dugi Rat u kojem se unutar sportske zone u naselju Dugi Rat predviđa gradnja zatvorene sportske dvorane. Sportska dvorana će se graditi prema uvjetima za gradnju sportskih sadržaja u građevinskom području naselja, a njeno idejno rješenje koje je izradila omiška firma AGZ možete vidjeti ovdje ...

Idejno rješenje sportske dvorane u Dugom Ratu Idejno rješenje sportske dvorane u Dugom Ratu

Preneseno sa Dugi Rat online

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog