• počeci rukometa u dugom ratu

  Rukomet se u Dugom Ratu počeo igrati davne 1954. godine

  Pročitaj više.

 • turnir ratko kosor

  U organizaciji rukometnog kluba Orkan, u Dugom Ratu je u rujnu 1988. godine održan prvi memorijalni turnir "Ratka Kosora" u znak sjećanja na tog prerano preminulog igrača i trenera koji je ponikao u Orkanu.

  više informacija

 • PRVACI HRVATSKE !

  Dječaci rođeni 1994. godine i mlađi postali su Prvaci Hrvatske.

  Pročitaj više.

 • PJESKAŠI NA KROVU HRVATSKE

  Klub rukometa na pijesku ''Dugi Rat'' prvak Hrvatske za sezonu 2007

  Pročitaj više.

Bolji od Trogira i Solina

Polaznici škole rukometa HD-aNa turniru koji je održan u Solinu 17.10.2004. u organizaciji RK Solin nastupili su dječaci rođeni 1994. godine i mlađi, tj. ekipe RK Solin, RK Trogir i RK Hrvatski dragovoljac.
Već nakon prve utakmice između Solina i Trogira vidjelo se da se u odnosu na turnir od prije četiri mjeseca što-šta promijenilo. Trogirani koji su prošli turnir glatko poraženi od Solina sada su bili u prilici i pobijediti. Gledajući s tribina očigledno je da su obje ekipe dosta napredovale, pa su se mnogi pitali mogu li dugoraćani pobijediti i na ovom turniru...RK SOLIN - RK TROGIR 12:11

U izjednačenoj utakmici u kojoj su obje ekipe mogle pobjediti više sreće imali su domaći koji su "dalekometnom paljbom" uspjeli postić gol više od trogirana koji su većinu golova postigli proigravanjem pivota na liniji 6m.RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK TROGIR  9:4 (9:1)
U ovoj utakmici neizvjesno je bilo samo do prvog sućevog zvižduka. U prvom napadu dragovoljci su poveli i do poluvremena samo povečavali prednost, pa je rezultat u 16. min. glasio 8:0.
Tada na parket ulazi sasvim druga ekipa i do kraja utakmice trogirani uspijevaju smanjiti rezultat na konačnih 9:4.

Za Hrvatski dragovoljac nastupili su:
Banović, Pocrnja, Čulić, Ković, Tafra (2), Grgat (2), Šolić, Rabotek (1), Novaković, Balić, Bakota, Juričić, I. Mimica, M. Mimica, Suša (4), Bajkuša

Polaznici rukometne škole HD-a


RK SOLIN - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  7:11 (3:1)
U drugoj utakmici sasvim druga priča, neizvjesno od početka do kraja, iako rezultat to ne sugerira.
Počelo je dosta izjednačeno. Dugoraćani su odličnom igrom u obrani "neutralizirali" solinjane, ali su u napadu bili potpuno "sterilni".
Ipak kako je vrijeme odmicalo domaći su uspijeli složiti par akcija i poentirati pokraj u najmanju ruku neraspoloženog Banovića, pa se tako na poluvrijeme odlazi rezultatom 3:1 za Solin.
U nastavku ista priča, solinjani postižu još dva pogotka i u 26. minuti dolaze do najveće prednosti (5:1). Nevjerovatno je šta su sve dugoraćani (i stobrečani) uspili do tada promašiti (ako ništa promašili su šest sedmeraca, i tko zna koliko zicera).
U tim trenucima gosti su predvođeni Sušom i Šolićem stisnuli u obrani, postigli dva gola i obranom 3-3 natjerali domaće da nerezonski šutiraju sa deset metara, ali i sa te udaljenosti vratar dragovoljca Banović je primao golove.
U to vrijeme kod rezultata 7:4 na gol staje Toni Novaković (inače nije vratar, već igrač), te onemogučava i posljednje solinsko oružje, šut iz daljine.
Od tog trenutka igra samo jedna momčad, pa od 27 do 37 minute dragovoljci postižu sedam, a ne primaju ni jedan gol i nošeni golovima Grgata izvode potpuni preokret i zasluženo pobjeđuju.

Za Hrvatski dragovoljac nastupili su:
Banović, Pocrnja, Čulić, Ković, Tafra (2), Grgat (6), Šolić, Rabotek, Novaković, Balić, Bakota, Juričić, I. Mimica, M. Mimica, Suša (2), Bajkuša (1)Nakon ovog turnira potvrdilo se ono šta smo svi mi već i znali. U Hrvatskom dragovoljcu jako dobro se radi sa mlađim uzrastima.

Dječaci rođeni 1994. i mlađi jako su talentirani, jedini hendikep im je šta su zajedno samo na utakmicama. Jedni treniraju u Stobreču, pod vodstvom Boška Nazora, drugi idu u peti razred pa treniraju kod Ivice Petrine, dok treći, a njih je većina, su četvrtaši i mlađi, pa su suprotna smjena od petaša, a njih treniraju Daniela i Stjepko Čulić.
Mišljenja sam, kad bi zajedno trenirali da bi igrali još bolje.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
How to get Bookmakers Bonus - articles.
BIGTheme.net - Theme Catalog